fbpx
Oldal kiválasztása

Szia!

Tárcza-Pap Judit kétgyermekes boldog anya és anyacoach vagyok.

Ismerem a gyermek érkezésével kapcsolatos boldogságot és a kihívásokat is. Amikor anya lettem (Fédra lányom 2015-ben született, szeptembertől ovis nagylány) már ismertem a coaching technikákat, és nagyon sokat használtam azokat, hogy egyensúlyban tartsam az életemet. Újabb, és nagyobb kihívásaim voltak amikor kétgyermekes anya lettem (2017-ben érkezett Zolcsi fiam, aki már lassan egy éves kemény legény). A nehéz időkben, és a rosszabb napokon is sokat segítettek a coachinggal kapcsolatos ismereteim. Ezért döntöttem úgy, hogy coachként az anyák segítésével kezdek el foglalkozni.

Erre a hivatásra bár készültem, de soha nem éreztem magam tényleg felkészültnek (pláne miután megszülettek). A folyamatos kihívások, problémák, idő- és alváshiány egy kemény dió. Nehéz ilyenkor türelmesnek maradni, és néha kicsúszik a lábunk alól a talaj. Kihívás találni egy kis időt magunkra, hogy tudjunk nők is maradni az anyaság mellett. Emellett a bűntudattal is meg kell küzdeni, hogy most sem voltunk tökéletesen türelmesek, felkészültek…stb, esetleg megkérdőjelezzük, hogy jó anyák vagyunk-e?!?!…  Arról még nem is beszélve, hogy sokszor a párunkon csattan az egész napos feszültségünk, ami megint nem egy jó érzés. Ha már visszatértél a munka világában, akkor te is folyamatosan keresed az egyensúlyt, hogy a munkában és a családban is megálld a helyed. Ez sem egy egyszerű helyzet…

Ezek nekem is nagyon nehéz helyzetek voltak, de sikerült megoldanom a problémákat, és elfogadnom azokat a dolgokat, amiken nem tudtam/tudok változtatni.

Kifejezetten a te támogatásodra indult ez az oldal, hogy tudd, te is meg tudod csinálni. Lehet, hogy néha kell egy kis segítség, de képes vagy rá. Nézd meg a blogbejegyzéseket, amik időbeosztásra, lelki egyensúly elérésére és egyéb kifejezett az anyaság teremtette problémákra nyújtanak megoldási ötleteket. Kövess és fordulj hozzám bizalommal, ha akad egy-egy nagyobb feladat, amit nem tudsz egyedül megoldani!

További boldog (anya)napokat!

Üdv, Judit

A coachingról

Mire jó a coaching?

A coaching segítséget és támogatást ad nehéz élethelyzetekben, segít megoldani a problémáidat, és javítani az életeden, megtalálni az egyensúlyodat, amin keresztül a gyermekeid és a családod is kiegyensúlyzott lesz.

Segít nekem a coaching?

Igen, segít, ha tudatos vagy az életed alakulásával kapcsolatban. Ha hiszed, hogy a dolgok nem csak „megtörténnek” veled, hanem te magad irányítod az életedet. Ehhez viszont be kell látnunk, hogy van felelősségünk abban, hogyan alakul az életünk. Akkor is segít, ha ez korábban nem volt így, ha néha csak sodródtál az eseményekkel, de ezen változtatni szeretnél és hajlandó vagy a kezedbe venni az életed irányítását, ha hajlandó vagy felelősséget vállalni a saját döntéseidért.

Hogyan működik a coaching?

Ha szeretnéd a problémáidat megoldani, az életeden változtatni, de úgy érzed, ehhez kell egy kis segítség, akkor érdemes coach-hoz fordulnod. A coach segít megtalálni a számodra megfelelő és nálad működő megoldásokat, biztat, és lelkesít végig. Én segítek neked megtalálni, hogy mik az erősségeid, amiken keresztül könnyebben meg tudod oldani a problémáidat. Nagyon fontos azonban, hogy a segítségem ellenére a munka oroszlánrésze a tied, ha úgy érzed, hogy itt az ideje, hogy a kezedbe vedd a sorsodat, de kell egy kis támogatás, itt vagyok, keress meg.

Milyen egy coaching ülés?

Leülünk egymással szemben személyesen vagy Skype-on, és beszélgetünk rólad.

Hogyan néz ki egy ilyen beszélgetés?

A coaching egy kétszereplős folyamat (csak te és én), mely során lehetőséged van megállni és összeszedni a gondolataidat, rendezni a soraidat. Az üléseken csak veled foglalkozom, meghallgatlak, biztatlak és kérdéseimmel segítelek. Segítek, hogy jobban megismerd magad, és higgy magadban.

Miben segítek a kérdéseimmel?

Leginkább abban, hogy tisztán lásd:

–        a helyzetedet, az adott problémát, amivel hozzám fordultál.

–        az erősségeidet, amelyre építve te magad meg tudod oldani a nehéz helyzetet, aminek a megoldásában a segítségemet kéred.

–        a működő dolgokat az életedben, amiket jól csinálsz, a sikereidet, mert a te életedben is vannak, csak előfordulhat, hogy elsiklasz felettük, és csak azt látod, hogy mi nem működik.

–        a lehetőségeidet, hogy hány különböző megoldásod van a problémádra, merre tudsz elindulni.

–        coaching módszerekkel segítek neked, hogy azt a megoldást, utat válaszd ki, ami számodra a legjobb.

–        a lépéseket, amelyeket meg kell tenned, hogy a probléma megoldódjon.

–        a sikereidet, amelyeket hétről-hétre elérsz.

–        az eredményt, amiért megdolgoztál.

Milyen coach vagyok én?

Pozitív és empatikus. Az átlagnál pozitívabban látom a világot, így téged is. Hiszek az emberekben és hiszek abban, hogy bárki, te is képes vagy javítani az életeden. Bárki, így te is meg tudod oldani a problémáidat. Az alaptermészetem része, hogy empatikusan állok a világhoz. Már egészen kicsi gyermekkoromban is észrevettem, hogy az emberek nagyon könnyen megnyílnak nekem, és bizalommal vannak irántam, mivel őszintén érdekel, hogy mi van velük. Bárkit meg tudok hallgatni előítéletek, tanácsok osztogatása nélkül.

Amikor egy ülés elkezdődik, akkor az elkövetkezendő egy órában a világon a legfontosabb ember számomra az ügyfelem, te vagy, aki ott ül velem szemben. Az a 60 perc és minden figyelmem csak a tiéd, akkor és ott. Csak azért vagyok ott, hogy neked segítsek.

Miért vagyok coach és miért nem életvezetési tanácsadó?

Sajnos a coachnak nincs – szerintem – megfelelő jelentéstartalommal bíró megfelelője a magyar nyelvben. Sokan életvezetési tanácsadónak fordítják. Én viszont – mint a coaching egy alapelve – nem adok tanácsot.

Miért nem adok tanácsot?

Mivel nem a te életedet élem és nem te vagyok. Amit én, a saját tapasztalataim, körülményeim, személyiségem alapján jónak gondolok azok az én megoldásaim, és nem a tieid. Ismerjük be, hogy vannak nagyon jó megoldások bizonyos problémákra, amik néhány embernél jól működnek, de nem mindenkinél. Én abban hiszek, hogy a leghatékonyabb mindig a te saját, egyedi helyzetedre megtalálni a saját megoldásodat, ami nálad működni fog. Ezzel a megoldással leszel te önazonos, ez lesz neked testhezálló, ez fog neked valóban segíteni.

Vannak hatékony módszereim, hogy ezeket hogyan segítsek neked megtalálni, azonosítani, és melletted leszek amíg végre is hajtod ezeket. De tanácsot nem fogok neked adni, ha erre számítasz, akkor sajnos nem én vagyok a te embered.