fbpx
Oldal kiválasztása

Helló Boldog Anya!

Szerző: | szept 4, 2018 | Boldoganya Blog | 0 hozzászólás

Örülök, hogy itt vagy, és hogy olvasol. Remélem, találsz hasznos tanácsokat, ötleteket, amikkel boldog(abb) anyává válhatsz.

Egy kétgyerekes anyuka vagyok (azon szerencsések közül, akinek összejött a vegyes páros, egy lány-egy fiú), aki boldog. Nem az a „rózsaszín felhőben lépkedő, pillangókat kergető” boldog típus. Inkább az a hétköznapi fajta, aki küzd, sokszor fáradt, gyakrabban türelmetlen és kiabálós, mint szeretne, de naponta sokszor hálás típus.

Küzdök, mert az élet bizony kemény két virgonc és imádnivaló gyerkőccel, plussz a háztartás, meg az összes többi, (és akkor még a szőrös lábamról nem is beszéltem…. ) még akkor is, ha szuper férjem is van. Nem lesz magától tiszta az a napi nem ritkán 2 váltás ruha (mostanában nekem is), meg nem lesz fincsi ebéd, plussz a többi étkezés az asztalon csak úgy magától ésatöbbiésatöbbi….

De boldog vagyok, és nem csak azért, mert szeretem őket, és imádom, hogy vannak, mert ez így elég felszínes. Tudom, hogy boldog vagyok, mert néha mosásra készülve megsimogatom a szennyesüket, mert eszembe jut egy-egy foltról egy vicces, vagy megható történet, ami velünk történt. Tudok mosolyogni, amikor este (éjszaka), vagy amikor odajutok, néha naponta sokszor, összepakolom a játékaikat, mert azokban is mindennap ott van egy sztori, amit aznap műveltek. Aggódom értük, amikor betegek, és ott vagyok, ha szükségük van rám (legalábbis igyekszem). Veszekszem velük, ha épp nem vagyok jó passzban, vagy ha őket vitte el a lendület… Tanítom őket legjobb tudásom és szándékom szerint, hogy egyszer ők is boldog felnőttek, anyukák és apukák legyenek. Elképzelem sokszor, hogy milyen lesz majd, amikor ovisok/sulisok/még nagyobbak/felnőttek lesznek. És ezek a dolgok mind feltöltenek, még a nehéz napokon is (nem, nem csak amikor menstruálok, hanem akkor is, amikor azt érzem, hogy ők szívják a véremet…)

Emellett tudom, hogy sokat küzdöttem azért, hogy boldog legyek a hétköznapokban, sokszor vesztettem én is el az egyensúlyomat, a harmóniát. Tudom, hogy milyen bekerülni a mókuskerékbe, és tudom, hogy ki is lehet kerülni belőle. Ebben szeretnék segíteni minél több boldog anyukának még boldogabbá válni. Akkor is, ha csak egy problémád van, és akkor is, ha millió kicsi. Vagy ezek bármilyen kombinációja… Képes vagy rá, hogy a lehető legjobbat hozd ki magadból, akkor is, ha ezt most még nem hiszed el!

Kövess, olvass tovább, keress meg, és együtt biztosan meg tudjuk oldani!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BLOGAJÁNLÓ

Ne fogadkozz, készíts jó tervet 2019-re

Ne fogadkozz, készíts jó tervet 2019-re

Oké, itt az új év, már bele is csaptunk, az első hónapnak eltelt több, mint a fele. Nem alakulnak úgy a dolgaid, mint szeretnéd? Vizsgáld felül a szilveszter környékén tett fogadalmaidat, és készíts belőlük egy jó tervet, hogy idén decemberben elégedetten tekinthess...

bővebben